FÖRBEREDANDE TÄVLINGSHIPHOP


För att gå förberedande tävlingshiphop behöver du gå två kurser i veckan. Välja en kurs under förberedande tävlingshiphop och en kurs under hiphoplektion.

Att tävla i hiphop

Hip hop är en populär tävlingsgren. Man kan tävla i fyra olika grenar, singel, par, grupp (3-7 dansare) och formation (7-24 dansare). Man börjar tävla på den lägsta nivån, Brons, och kan sedan via ett pricksystem gå vidare upp mot de högre klasserna Silver, Guld, Star och högsta klassen Champion. Uppflyttningsprickar till nästa nivå får man beroende på hur man placerar sig. För att ta sig från Brons till Silver behövs 2 prickar, från Silver till Guld är det också 2 prickar, från Guld till Star 3 prickar och från Star till högsta klassen Champion behöver man 4 prickar. I högsta klassen gäller istället rankingpoäng. (I par hoppar man direkt från guld till champion efter 3 prickar)


Att tävla hos oss, förberedande tävlingshiphop

Om du inte har tävlat förut i hip hop och vill börja tävla hos oss behöver du först gå 1-2 terminer i förberedande tävlingshiphop. I kursen förberedande tävlingshiphip ingår det två lektioner i veckan. Den ena lektionen har fokus på hur det är att börja tävla och vad du behöver tänka på. Denna kurs är tänkt som en mjukstart inom tävlingshiphop. Här kommer du att lära dig en tävlingsdans som du sedan kommer träna på under terminen. Den andra lektionen kommer vara en vanlig danslektion där fokus ligger på att varje lektion lära sig nya steg och bygga på koreografin inför den stora slutföreställningen som vi har varje termin.


Vi är medlem i Sveriges Dansorganisation

08-28 18 88 - info@kindahlsdansakademi.se