HIPHOP

Här dansar vi med känsla till ett riktigt härligt gung. Hiphop är ett samlingsnamn för flera olika stilar. Hiphop/Streetdance är idag en väldigt bred dansgenre som hela tiden utvecklas. Du får under terminen lära dig att just rätt känsla betyder mycket inom hiphop, men även tekniken är självklart viktig.

Hiphop är ett samlingsnamn för de danser som uppkom på gator och klubbar under slutet av 70-talet.
Breaking/B-boying, locking, popping och new school är några av de stilar som räknas till hiphop. Dansformen i sig utvecklas ständigt och följer hiphopmusikens utveckling och är väldigt personlig. Detta resulterar i att stilen kan variera mycket från lärare till lärare.

I Hiphop kan man även tävla i kategorierna singel, par, grupp och formation. I alla kategorier arrangeras årligen Svenska Mästerskap.

HIPHOPLEKTION

Lektionerna innehåller uppvärmning, stretching, diagonal och stegövningar. På ett pedagogiskt sätt går vi igenom grunderna för hiphop/streetdance.  Musiken är anpassad efter eleverna och vi använder oss även av den nya och moderna musiken som hela tiden kommer ut på marknaden. Du får under terminen lära dig att just rätt känsla betyder mycket inom hiphop, men även tekniken är viktig.

Kläder: Träningskläder eller mjukiskläder som du kan röra dig i, allt funkar.
Skor: Inneskor är att rekommendera men barfota funkar också.
Pris:
1195kr, 45min.
1295kr, 55min

Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”. FÖRBEREDANDE TÄVLINGSHIPHOP

Denna lektion har fokus på hur det är att börja tävla och vad du behöver tänka på.
Den här kursen är tänkt som en mjukstart inom tävlingshiphop. Här kommer du att lära dig en tävlingsdans som du sedan kommer träna på under terminen.

För att gå förberedande tävlingshiphop väljer du nedanstående alternativ samt en kurs under hiphoplektion.
Information inför förberedande tävlingshiphop kan du läsa här

Pris: 1195kr, 45min

Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”. 

Vi har ingen förberedande kurs i hiphop under vårterminen. 


TÄVLINGSTRÄNING HIPHOP

Tävlingsträning för våra tävlingselever.

Alla koreografier ska vara klara innan terminen börjar. Koreografin kan ni få av någon av våra lärare genom att boka in 1-2 privatlektioner innan terminen börjar. Vill ni göra koreografierna själva går det bra men eleven behöver visa upp koreografin inför sin lärare första tävlingsträningen. Vid vissa klassuppflyttningar kommer det finnas möjlighet till ändring eller ny koreografi. Ser vi eller ni under terminen att vissa moment i koreografin behöver ändras så hjälper vi er gärna med det.

Tävlingsträningens upplägg –
Uppvärmning, kortare genomgång av moment i koreografin som behövs tränas på. Lärare finns tillhands för eventuell coachning. Intensiv intervallträning genom att köra sina tävlingsprogram. Eleverna får vid behov coachning under tiden.

Pris: 1295kr, 55min.

Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”. Vi är medlem i Sveriges Dansorganisation

08-28 18 88 - info@kindahlsdansakademi.se