Mia Kindahl

Mia även kallad Mamma Mia, har levt, andats och älskat dans ända sen barnsben. Hennes mamma och pappa startade dansskolan för snart 60 år sedan, och Mia styr nu Kindahls Dansakademi tillsammans med sina två döttrar Danielle och Denise.

I sin 40 år långa danskarriär har hon hunnit med mycket kul, bland annat ett flertal svenska och utländska mästerskap som både dansare, tränare och domare. Mia tävlade bland annat mycket i 10-dans, men har även hållit på med balett, disco och hiphop.

På senare år har hon, förutom att driva en dansskola, även lärt ut dans på olika kulturinriktade mellan- och högstadieskolor i Stockholm och hållit i danslektioner på olika resorter och hotell ute i världen. Men Mia har inte bara hunnit med allt man möjligen kan tänka sig inom dansen; hon har även varit aktiv som modell och medverkat i ett flertal tv-shower.

Idag är Mias roll framförallt att helt enkelt hålla ihop de olika delarna av företaget och att sköta kommunikationen inom tävlingsverksamheten. Exempelvis håller hon möten för våra tävlingsgrupper och info-träffar för förberedande tävlingsdans. Dessutom coachar hon alla våra tävlingselever i deras tävlingsprogram. Eftersom att hon själv ofta är domare på både svenska och internationella tävlingar är hon väldigt duktig på att se vad det är som krävs för att nå sina mål inom tävlingsdans.

    

web templates free download


Denise Kindahl

Denise tog sina första danssteg ungefär samtidigt som hon lärde sig att gå, och sedan dess har dansskolan alltid varit hennes andra hem. Arne & Ulla Kindahl, Denise mormor och morfar, grundade dansskolan för 70 år sedan. Denise började tävla som 8-åring och hennes danskarriär har innehållit ett flertal VM och EM i både hiphop och disco. Hon började jobba som danstränare som tonåring och har därmed nästan 20 års erfarenhet av att lära ut dans och att jobba med barn. 

Nu är Denise en av tre ägare av Kindahls Dansakademi och har framförallt ansvar för bland annat våra slutföreställningar som vi anordnar varje termin. Våra shower har alltid olika teman, nummer och historier. Förutom detta är det Denise som roddar ihop läger och workshops och sköter mycket av allt det administrativa arbetet på dansskolan. Utöver det administrativa arbetet undervisar Denise både yngre barn på nybörjarnivå till tävlingselever på elitnivå. Hon brinner för pedagogiken i undervisningen och att lära andra att dansa. 

Hennes elever beskriver henne som peppande, strukturerad, kunnig och energifull. 

Denise är utbildad inom Sveriges Dansorganisation. Hon är även utbildad hälsopedagog och har utöver det studerat dans, träning och hälsa i Los Angeles.  


  

Danielle Kindahl

Danielle är uppvuxen på dansskolan och dansen har varit en stor del av hennes liv ända från start. Arne & Ulla Kindahl, Danielles mormor och morfar, grundade dansskolan för 70 år sedan.
Danielle började tävla som 8-åring och hennes danskarriär har innehållit ett flertal VM och EM i både hiphop och disco. Hon började jobba som danstränare som tonåring och har därmed nästan 20 års erfarenhet av att lära ut dans och att jobba med barn.

Nu är Danielle en av tre ägare av Kindahls Dansakademi och har framförallt ansvar för det administrativa arbetet med tävlingsverksamheten. Utöver det håller hon i danslektioner samt coachar tävlingselever i sina program och är ofta domare på internationella danstävlingar. Som tränare är Danielle väldigt kunnig och specifik, då hon själv är utbildad domare och vet vad det är som krävs för att nå bra resultat.
Hennes elever beskriver henne som snäll, rolig och kunnig. 

Danielle är utbildad inom Sveriges Dansorganisation och har även gått den treåriga danslinjen på St: Eriks gymnasium.

Utöver sitt arbeta med att driva Kindahls Dansakademi sitter Danielle också i styrelsen för Sveriges Dansorganisation.  

   

Ellinor Berglund

Ellinor eller Elli som hon oftare kallas, har precis som många andra av våra tränare tävlat i många år, men utmärker sig i det att hon fortfarande håller på! Elli tävlar för nuvarande både i discosingel, -par, -grupp & -formation och ligger bland de bästa i Sverige i samtliga grenar. Förutom detta tävlar hon även i modern dans med fina resultat.

Elli kännetecknas av sin oerhörda passion för dansen, detta är verkligen en tjej som äter, sover och lever DANS. Hennes höga ambitioner, kämplarglöd och dansglädje smittar lätt av sig och hon är en stor inspiration för många andra dansare här på akademin.

På Ellis konstnärliga lektioner är det fokus på känsla och inlevelse. Några elever från hennes moderna grupp beskriver henne som noggrann, väldigt duktig och rolig.
Elli har gått den treåriga dansutbildningen på Viktor Rydbergs Gymnasium, och är även utbildad danslärare inom SDO.

Elli undervisar i kurserna: Modern steg 2-3, Slow steg 2-3, Popbalett steg 2-3, , Gruppdisco & Tävlingsträning.

Alexander Larsson

Alexander eller Alex som han kallas, tog sina första danssteg som 5åring i Åmål och sedan dess har han aldrig slutat.

Med meriter som mästerskapsfinaler i samtliga tävlingsgrenargrenar (singel, par, grupp och formation) kan man definitivt säga att hans 10 år långa danskarriär var en succe. Nu är tävlingskarriären över, men nu jobbar han istället som yrkesdansare och har bland annat medverkat i Stjärnklart med artister som Zara Larsson & Carola och dansat i föreställningen Ronja Rövardotter på Stadsteatern.

De senaste 10 åren har Alex undervisat barn och ungdomar i Sverige, Spanien, Tyskland och Norge och är en oerhört efterfrågad danstränare. Han har tagit flertal grupper och formationer till både VM- & EM-finaler, däribland vår discogrupp MIX som vann både EM & VM år 2016.

Förutom att lära ut disco undervisar Alex även i de konstnärliga stilarna jazz, slow och modernt. Hans lektioner kännetecknas av kreativitet och är ständigt utmanande och roliga. Exempelvis har hans konstnärliga elever fått testa på att dansa till tal, improvisera känslo-danser och ge allt till känslosamma Adele-ballader.

Inte nog med  att Alex är utbildad inom SDO har Alex även gått den ärofyllda, treåriga yrkesdansutbildningen på Balettakademin i Stockholm och dansat på Broadway Dance Center i New York.

En bättre tränare än Alex är svår att hitta. Anmäl er och njut!

  

Sofie Ericson

Sofie är lite av en levande legend när det kommer till tävlingsdansen i Sverige. Hon är nämligen den första kvinnan från Sverige som någonsin tagit VM-guld! För att nå dit tränade hon intensivt och hårt under många år i sin hemstad Åmål, och det är denna passion och kämpaglöd hon nu försöker förmedla till sina elever här på dansakademin. Vi är väldigt glada och stolta över att få ha henne här som danslärare.

Sofies elever beskriver henne som PEPP, glad och grym, och vill motivera detta med att hon alltid har roliga och nytänkande koreografier samt sprider mycket energi och glädje. Hon kännetecknas av sitt stora leende och sin känsla för detaljer. 

Sofie är utbildad inom Sveriges Dansorganisation och Diambra dansutbildning.

  

Victor Persson

Victor tog sina första danssteg på sin dansskola Danceworld hemma i Sundsvall som barn, och sedan dess har han aldrig slutat.
Han har genom åren dansat alla möjliga olika stilar; modernt, slow, balett och jazz, men den stil han fastnade mest för var hiphop.

Han har tävlat i hiphip-solo, -duo, -grupp och -formation i Sveriges elit men även utomlands, då han lyckats ranka sig till olika mästerskap runt om i världen.

Som 15åring började Victor undervisa själv, och då föll det sig ganska naturligt att det blev fokus på favoritstilen – hiphop. Det är även i hiphop han under hösten 2018 kommer att börja undervisa här på Kindahls Dansakademi!

Victor utbildar sig för tillfället vid Balettakademins treåriga yreksutbildning, och är även utbildad danslärare inom SDO.

Madeleine Kolar

Madde började dansa på Kindahls som 3-åring och började tävla vid 12 års ålder. Hon säger själv att under hennes lektioner vill hon att eleverna ska ha roligt och våga utmana sig själva. Att lägga fokus på att motivera och inspirera för att eleverna ska utvecklas och känna att dom lär sig något nytt varje lektion är en självklarhet i hennes undervisning.

Under sina många år som tävlingsdansare har hon gått från nybörjade till fullfjädrad elitdansare inom disco och tillhör idag högsta nivån i Sverige. Utöver mänger av svenska tävlingar har hon även medverkar på NM, EM och VM.

Maddes elever beskriver henne som en inspirerade glädjespridare som utmanar och får eleverna att sträva efter sina mål. Eleverna beskriver henne även om en idérik tränare som lägger tid på roliga koreografier.


Madde är utbildad inom Sveriges Dansorganisation.  

  

Johanna Hartman

Johanna började dansa redan vid 2 års ålder och sedan dess har dansen varit en stor del av hennes liv. Vi skulle beskriva Johanna som en bred dansare och har mycket kunskap inom ett flertal dansstilar så som disco, hiphop, modern, jazz, slow, balett och feminine vibe. Tävlingskarriären tog fart tidigt och under sina många år som tävlingsdansare har hon tävlat på ett flertal EM och VM med lyckade resultat.

Johanna kännetecknas framförallt för sin dansglädje hon sprider under sina lektioner. Under hennes lektioner fokuseras det mycket känsla och glädje.

Hennes elever beskriver henne som peppande, inspirerande och energisk.

Johanna har gått Viktor Rydbergs gymnasium med dansinriktning samt en dansutbildning i New York och är även utbildning danslärare inom Sveriges dansorganisation. 

  


Felicia Jangholm

Felicia började dansa på Kindahls vid tidig ålder och har sedan dess spenderat ändlösa timmar med att dansa i våra lokaler. Tävlingskarriären tog fart tidigt och under sina 10 år som tävlingsdansare har hon tävlat på ett flertal EM och VM med lyckade resultat. Dansen har utvecklat mig från blyg och osäker till självsäker och viljestark, säger Felicia. Detta vill Felicia ta med sig till sina elever i sin egen undervisning.

Felicias lektioner kännetecknas framförallt av hennes energi. ”Jag älskar att röra mig till musik” säger Felicia själv. Hennes glada humör och dansglädje smittar av sig, och på hennes lektioner fokuseras det mycket på att ha roligt och på att ”ta i” ordentligt.

Hennes elever beskriver henne som snäll, inspirerande, rolig och energifull.
Felicia är utbildad inom Sveriges Dansorganisation

    

Isabell Eklund

Isabell började dansa redan som barn på Västerås danscenter och har efter det tävlat på elitnivå i både disco och hiphop. När Isabell var aktiv tävlingsdansare tillhörde hon eliten i Sverige. Hon representerade Sverige på både EM och VM ett flertal gånger.

Hon är bland annat utbildad vid Balettakademins 3-åriga yrkesutbildning och har en bred kompetens och dansbakgrund.  

   

 

Karl Noremo

För Karl var det alltid självklart att dans och sång skulle bli en stor del av hans liv. Redan när Karl som tonåring i lilla byn Tierp spelade både hockey och fotboll, tog både dansen och sången ut den resterande fritiden. Vid 18 års ålder fick Karl chansen att utbilda sig till musikalartist och dansare (AMTA), den möjligheten tog han direkt!

Han har medverkat i musikaler som ”Sweet Charity”, ”Beauty and the Beast”, ”Elegies”, ”The Wedding Singer” och senast ”Billy Elliot” på Stockholms stadsteater samt ”med hjärtat som insats” på Circus. Utöver alla dessa musikaler har han även turnera runt om i Skandinavien, Europa och andra delar av världen som både sångare, dansare och skådespelare.

Utöver utbildningen i London har Karl studerat och undervisat på yrkesutbildningen Danscenter i Stockholm. Dansstilar han har undervisat i är bland annat: Jazz, Modern, Balett, Street, Commercial, Heels och Feminine Vibe.

Under lektionerna ligger fokus på teknik och att ge eleverna verktyg som skapar starka dansare som håller. Självklart lägger Karl mycket energi på att ha kul och peppa varandra under hans lektioner!   

   

Sofia Sjöblom

Sofias danskarriär började tidigt, redan som treåring tog hon sina första danssteg på Kindahls. Sedan dess har hon dansat allt från modernt till ballet och jazz, men det hon fastnade mest för var disco.

Under hennes tävlingsår inom discon har hon medverkat på ett stort antal europa- och världsmästerskap, och var som bäst rankad 6a i Sverige vilket är en enorm prestation.

Sofias började även tidigt undervisa själv, och har undervisat allt från småbarn till tävlingselever. Som lärare är Sofia väldigt kreativ, glad och omtänksam. Hon bjuder gärna på sig själv och ser till att alla trivs i gruppen.

Sofia är utbildad danslärare inom SDO.

   


Anna Allenmark

Anna började dansa på Kindahls som 6åring och har sedan dess utvecklats i en rasande fart.
Under sina 10 år som tävlingsdansare har hon gått från att som nervös 9åring delta på sin första bronstävling, till att delta på ett flertal mästerskap, och bland annat tagit hem en bronsmedalj på disco-EM.

De senaste åren har hon även börjat undervisa våra yngre elever, bland annat Dance Kidz och Dance Mix. På Annas lektioner är det mycket fokus på glädje och utveckling, oavsett om det handlar om att hitta taktkänslan eller att hoppa ännu högre splitthopp. Detta självklart på ett pedagogiskt och roligt sätt då hon ständigt delar med sig av sin egna dansglädje.

Några av Annas egna elever beskriver henne som väldigt duktig, rolig och snäll.

Anna är utbildad inom SDO och har även gått den treåriga danslinjen vid Viktor Rydbergs gymnasium.

  


Vi är medlem i Sveriges Dansorganisation
Mobirise
08-28 18 88 - info@kindahlsdansakademi.se