free site design templates

JAZZ

Jazz kan dansas med många olika stilar och tempon. Man kan använda teman som bygger på afro-kubanskt och orientaliskt, spanskt eller annat nationellt tema. Dansen kan utföras via en karaktär men jazzdans kan också vara abstrakt. Stilar som används är Old Jazz, Lyrisk Jazz, Commercial Jazz och Modern Jazz. Även moderna stilar som Hip-Hop, Disco, Break Dans och Electric Boogie kan införlivas.

Pris:
45 min, 1650kr
55 min, 1750kr


Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”. MODERN

Modern dans är en konstnärlig dansform med många stilar. Modern dans är en mer fri stil av dans där koreografen fritt kan uttrycka känslor och stämningar och utforma sina egna steg. Detta är alltså raka motsatsen till balett där stegen är strukturerade. I modern dans använder man sig medvetet av tyngdkraften medan balett strävar efter att vara lätt och luftig. Moderna stilar som Hip-Hop, Disco, Break Dance och Electric Boogie kan införlivas.

Pris:
45 min, 1650kr
55 min, 1750kr


Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”. 


Förberedande i Konstnärligdans

Vill du börja tävla i jazz eller modernt? Då en denna kurs rätt för dig!

Förberedande i konstnärligdans har fokus på hur det är att börja tävla och vad du behöver tänka på.
Den här kursen är tänkt som en introduktion för att börja tävla i jazz och/eller modernt. Här kommer du att lära dig en tävlingskoreografi som du sedan tränar på under terminen och även framför på din första danstävling.

För att gå förberedande tävlingsträning i konstnärlig väljer du nedanstående alternativ samt en kurs i jazz eller modernt.

Pris:
45 min, 1650kr

Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”. TÄVLINGSTRÄNIG I KONSTNRÄLIG BRONS SOLO

Träningen börjar med en gemensam uppvärmning. Sedan får eleverna själva träna på sina tävlingskoreografier i jazz och/eller modern, med hjälp och coachning av sin tränare. Delar av träningen lägger vi tid på tävlingsrundor genom att om och om igen köra sina tävlingsprogram och förbereda eleven inför nästa tävling.

Tränaren kommer i början på terminen ge alla elever kortare slingor som grund till koreografin i både jazz och modern. Därefter väljer eleven om hen själv vill skapa sitt tävlingsprogram eller om eleven vill ta en privatlektion för att få sin tävlingskoreografi.

Pris:
45 min, 1550kr

Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”. Tävlingsträning i konstnärligdans
(egna program)

Tävlingsträning för Kindahls tävlingselever i konstnärligdans.

Träningen börjar med en gemensam uppvärmning. Sedan får eleverna själva eller tillsammans i sin duo träna på sina tävlingskoreografier, med hjälp och coachning av sin tränare. Delar av träningen läggs tid på att om och om igen köra sina tävlingsprogram där även möjlighet till att få feedback från tränaren finns.

Denna träning är frivillig för dom elever som tävlar i konstnärligdans med egna program. Träningen genomförs till stor del med hörlurar. (Medtag din musik samt hörlurar på varje träning).

Alla koreografier ska vara klara innan terminen börjar. Koreografin kan ni få av er tränare genom att boka in två privatlektioner innan terminen börjar. Vid klassuppflyttning kommer det finnas möjlighet till ändring eller ny koreografi i samråd med tränaren. Ser vi eller ni under terminen att vissa moment i koreografin behöver ändras så hjälper vi er gärna med det.

Pris:
55 min, 1650kr


Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”. 


SLOWLEKTION MED TÄVLINGSTRÄNING

Slow är en relativt ny, växande dansstil i Sverige. Dansstilen Slow har sin grund i modern teknik och balett teknik. Den kommer från England och är en populär tävlingsdans i Storbritannien, Norge och Ryssland.

Denna lektion består av slowlektion med nya steg, koreografi, tekniska moment samt tid för att träna sina tävlingsprogram. För att tävla i slow är denna lektion obligatorisk.

Träningen börjar med en gemensam uppvärmning. Tränaren lägger upp träningen utefter behov hos dansarna.

Alla tävlings koreografier ska vara klara innan terminen börjar. Koreografin kan ni få av någon av våra lärare genom att boka in 1-2 privatlektioner innan terminen börjar. Vill ni göra koreografierna själva går det bra men eleven behöver visa upp koreografin för sin lärare första tävlingsträningen. Vid klassuppflyttning kommer det finnas möjlighet till ändring eller ny koreografi. Ser vi eller ni under terminen att vissa moment i koreografin behöver ändras så hjälper vi er gärna med det.

Pris: 2050kr, 75min

Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”. SLOW

Slow är en relativt ny, växande dansstil i Sverige. Dansstilen Slow har sin grund i modern teknik och balett teknik. Den kommer från England och är en populär tävlingsdans i Storbritannien, Norge och Ryssland.

Pris: 45 min, 1650kr

Tyvärr har vi ingen kurs i denna stil under våren 2021


IMPROVISATION

Denna kurs är en improvisations kurs inom konstnärlig dans. Med dans och rörelse utvecklar du kroppens musikalitet och förmåga att uttrycka dig på olika sätt.
Du kommer bland annat lära dig improvisera i modern dans, jazz och show. Vi kommer jobba mycket med en modern uppvärmning, tekniska moment samt en del golvteknik.

Kursens grund bygger på att vara fri, rolig, kreativt och utvecklande. Detta för att skapa dynamik och balans i ditt dansframförande. Lär dig hitta din kropp och kunna använda den på nya sätt.

Pris: 55 min, 1750kr

Tyvärr har vi ingen kurs i denna stil under våren 2021

KONSTNÄRLIG DANS

Lektionerna innehåller uppvärmning, stretching, diagonal och stegövningar. Vi fokuserar delvis på kondition, styrka, stretch och naturligtvis koreografi. På ett pedagogiskt sätt går vi för nybörjarkurserna igenom grunderna för dom olika dansstilar inom den konstnärliga dansen. Varje vecka bygger vi vidare på koreografier för att avsluta kursen med en slutföreställning på scen varje termin (frivillig såklart). Musiken är anpassad efter eleverna men innehåller även den nya och moderna musiken som hela tiden kommer ut på marknaden. Vi utlovar mycket energi och dansglädje.

Stilar som denna kurs innehåller är modern, jazz och show.

Modern dans är en konstnärlig dansform med många stilar. Modern dans är en mer fri stil av dans där koreografen fritt kan uttrycka känslor och stämningar och utforma sina egna steg. Detta är alltså raka motsatsen till balett där stegen är strukturerade. I modern dans använder man sig medvetet av tyngdkraften medan balett strävar efter att vara lätt och luftig.

Jazz kan dansas med många olika stilar och tempon. Dansen kan utföras via en karaktär men jazzdans kan också vara abstrakt. Stilar som används är Old Jazz, Lyrisk Jazz, Commercial Jazz och Modern Jazz.

Showdans har sin grund i jazzdans men denna dansstil har mer fokus på shower, musikaler och en scenisk dansstil. Dansarna jobbar med sceniska uttryck och scennärvaro.

Pris:
45 min, 1650kr
55 min, 1750kr

Tyvärr har vi ingen kurs i denna stil under våren 2021


Vi är medlem i Sveriges Dansorganisation
Mobirise
08-28 18 88 - info@kindahlsdansakademi.se