free simple site templates

DISCO

Disco är en fartfylld dansstil i högt tempo. Disco kännetecknas av en ”uppåt” kroppspuls (magpump, bodyaction) som bygger på principen contraction/release. Disco har utrymme för fri tolkning och personlig stil så länge kroppspulsen är konstant. Dagens Disco är ofta influerad av aktuella trender.

Om du vill kan du tävla i grenen disco. Disco är en av Sveriges mest populära dansgrenar. Disco kan dansas som singel, par, grupp eller formation. I alla kategorier arrangeras årligen Svenska Mästerskapen.

DISCOLEKTION

Lektionerna innehåller uppvärmning, stretching, diagonal och stegövningar. Vi fokuserar på kondition, styrka, stretch och naturligtvis en koreografi. På ett pedagogiskt sätt går vi för nybörjarkurserna igenom grunderna för dansstilen disco. För de mer avancerade är tempot högre. Varje vecka bygger vi vidare på en koreografi för att avsluta kursen men en slutföreställning på scen varje termin (frivillig såklart). Musiken är anpassad efter eleverna men innehåller även den nya och moderna musiken som hela tiden kommer ut på marknaden. Vi utlovar mycket energi och glädje till peppande discomusik.

Kläder: Träningskläder eller mjukiskläder som du kan röra dig i, allt funkar.
Skor: Inneskor är att rekommendera men barfota funkar också.
Pris:
1650kr, 45min
1750kr, 55min

Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”.FÖRBEREDANDE TÄVLINGSDISCO

Denna lektion har fokus på hur det är att börja tävla och vad du behöver tänka på.
Den här kursen är tänkt som en mjukstart inom tävlingsdisco. Här kommer du att lära dig en tävlingsdans som du sedan kommer träna på under terminen.

För att gå förberedande tävlingsdisco väljer du nedanstående alternativ samt en kurs under discolektion.
Information inför förberedande tävlingsdisco

Pris:
45min, 1650kr

Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”.DISCOTEKNIK

Teknik rekommenderas som ett komplement till disco eller konstnärlig dans. Teknik ger hållning, styrka, vighet samt hopp- och piruetträning som dansaren har nytta av i alla övriga dansformer.

Pris:
1650kr, 45min
1750kr, 55min

Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”.TÄVLINGSTRÄNING

Tävlingsträning för våra tävlingselever.

Träningen börjar med en gemensam uppvärmning. Sedan får eleverna själva eller tillsammans med sin parkompis träna på sina tävlingskoreografier, med hjälp och coachning av sin tränare. Den sista halvan av träningen spenderas på intensiv intervallträning genom att om och om igen köra sina tävlingsprogram.

Alla koreografier ska vara klara innan terminen börjar. Koreografin kan ni få av någon av våra lärare genom att boka in 1-2 privatlektioner innan terminen börjar. Vill ni göra koreografierna själva går det bra men eleven behöver visa upp koreografin inför sin lärare första tävlingsträningen. Vid klassuppflyttning kommer det finnas möjlighet till ändring eller ny koreografi. Ser vi eller ni under terminen att vissa moment i koreografin behöver ändras så hjälper vi er gärna med det.

Pris: 1550kr, 55min

Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”.


MINI ELIT

Under denna lektion kommer fokus ligga på att förbereda eleven tidigt för ett snabbare tempo, tekniska övningar, koreografi och en salig blandning av det eleverna behöver för att utvecklas till ännu bättre dansare. Fokus ligger på att utvecklas men med stor inriktning på att ha roligt! Denna kurs kommer inte vara med och visa upp något nummer på vår slutföreställning.

Denna kurs är riktad till elever som tävlar i disco brons-star och som är 8-11 år. Kursen är tänkt som ett komplement till dom annars tre obligatoriska kurserna som tex discolektion, discoteknik och tävlingsträning.

Detta blir alltså elevens fjärde kurs utöver basen på tre kurser. Till dom tre obligatoriska kurserna räknas inte gruppdisco. Tävlar man i gruppdisco blir detta den femte kursen.

Pris:
1750kr, 55min

Vi har tyvärr ingen kurs i denna stil under hösten 2020


Vi är medlem i Sveriges Dansorganisation
Mobirise
08-28 18 88 - info@kindahlsdansakademi.se -  Ulvsundavägen 106