FÖRBEREDANDE TÄVLINGSDISCO

För att gå förberedande tävlingsdisco behöver du gå två kurser i veckan. Välja en kurs under förberedande tävlingsdisco och en kurs under discolektion.


Att tävla i discodans

Discodans är en populär tävlingsgren. Man kan tävla i fyra olika grenar, singel, par, grupp (3-7 dansare) och formation (7-24 dansare). Man börjar tävla på den lägsta nivån, Brons, och kan sedan via ett pricksystem gå vidare upp mot de högre klasserna Silver, Guld, Star, Superstar och högsta klassen Champion. Uppflyttningsprickar till nästa nivå får man beroende på hur man placerar sig. För att ta sig från Brons till Silver behövs 2 prickar, från Silver till Guld är det också 2 prickar, från Guld till Star 3 prickar och från Star till Superstar behöver man 4 prickar. Till den högsta klassen Champion krävs det 5 prickar. I högsta klassen gäller istället rankingpoäng.

Att tävla hos oss, förberedande tävlingsdisco

Om du inte har tävlat förut i disco och vill börja tävla hos oss behöver du först gå 1-2 terminer i förberedande tävlingsdisco. I kursen förberedande tävlingsdisco ingår det två lektioner i veckan. Den ena lektionen har fokus på hur det är att börja tävla och vad du behöver tänka på. Denna kurs är tänkt som en mjukstart inom tävlingsdisco. Här kommer du att lära dig en tävlingsdans som du sedan kommer träna på under terminen. Den andra lektionen kommer vara en vanlig danslektion där fokus ligger på att varje lektion lära sig nya steg och bygga på koreografin inför den stora slutföreställningen som vi har varje termin.

ANSÖK OM LICENS HÄR

Ska du tävla för första gången ber vi dig gå in och skapa konto på dans.se och ansöka om en provlicens

REGLEMENTE 2023

Här hittar du reglementet för 2023


Vi är medlem i Sveriges Dansorganisation

08-28 18 88 - info@kindahlsdansakademi.se