DISCO

Disco är en fartfylld dansstil i högt tempo. Disco kännetecknas av en ”uppåt” kroppspuls (magpump, bodyaction) som bygger på principen contraction/release. Disco har utrymme för fri tolkning och personlig stil så länge kroppspulsen är konstant. Dagens Disco är ofta influerad av aktuella trender.

Om du vill kan du tävla i grenen disco. Disco är en av Sveriges mest populära dansgrenar. Disco kan dansas som singel, par, grupp eller formation. I alla kategorier arrangeras årligen Svenska Mästerskapen.

DISCOLEKTION

Lektionerna innehåller uppvärmning, stretching, diagonal och stegövningar. Vi fokuserar på kondition, styrka, stretch och naturligtvis en koreografi. På ett pedagogiskt sätt går vi för nybörjarkurserna igenom grunderna för dansstilen disco. För de mer avancerade är tempot högre. Musiken är anpassad efter eleverna men innehåller även den nya och moderna musiken som hela tiden kommer ut på marknaden. Vi utlovar mycket energi och glädje till peppande discomusik.

Kläder: Träningskläder eller mjukiskläder som du kan röra dig i.
Skor: Inneskor är att rekommendera men barfota funkar också.
Pris: 
1195kr, 45min
1295kr, 55min

Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”.FÖRBEREDANDE TÄVLINGSDISCO

Denna lektion har fokus på hur det är att börja tävla och vad du behöver tänka på.
Den här kursen är tänkt som en mjukstart inom tävlingsdisco. Här kommer du att lära dig en tävlingsdans som du sedan kommer träna på under terminen.

För att gå förberedande tävlingsdisco väljer du nedanstående alternativ samt en kurs under discolektion.
Information inför förberedande tävlingsdisco kan du läsa här

Pris: 1195kr, 45min

Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”.
TÄVLINGSTRÄNING I DISCO

Tävlingsträning för våra tävlingselever.

Träningen börjar med en gemensam uppvärmning. Sedan får eleverna själva eller tillsammans med sin parkompis träna på sina tävlings koreografier, med hjälp och coachning av sin tränare. Den sista halvan av träningen spenderas på intensiv intervallträning genom att om och om igen köra sina tävlingsprogram.

Alla koreografier ska vara klara innan terminen börjar. Koreografin kan ni få av någon av våra lärare genom att boka in 1-2 privatlektioner innan terminen börjar. Vill ni göra koreografierna själva går det bra men eleven behöver visa upp koreografin inför sin lärare första tävlingsträningen. Vid klass uppflyttning kommer det finnas möjlighet till ändring eller ny koreografi. Ser vi eller ni under terminen att vissa moment i koreografin behöver ändras så hjälper vi er gärna med det.

Pris: 1295kr, 55min
Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”.DISCOTEKNIK

Teknik rekommenderas som ett komplement till disco eller konstnärlig dans. Teknik ger hållning, styrka, vighet samt hopp- och piruetträning som dansaren har nytta av i alla övriga dansformer.

Pris: 1295kr, 55min

Önskar du ställa dig i kö till en full kurs ber vi dig klicka längst till vänster där det står ”full”.Vi är medlem i Sveriges Dansorganisation

08-28 18 88 - info@kindahlsdansakademi.se